Curs radiologie dentară, nivel 2
- medici stomatologi -
Locație
ONLINE
Perioadă
11 - 12 martie 2025
Orar
* 8h în prima zi (09:00 - 17:00)
* 4h în a doua zi (09:00 - 13:00)
Preț
925 RON
Înscrierile se fac online,
prin formularul de mai jos
Cui se adresează
• Medici stomatologi / dentiști
• Medici radiologi
pentru practicarea activității de Radiologie Dentară
Scop
Obținere sau prelungire permis nivel 2 emis de CNCAN pentru practica de radiologie dentară; fapt pentru care urmarea acestui curs de radioprotecție nivel 2 reprezintă o condiție obligatorie.
Document obținut
Certificat de absolvire a programului de pregătire în radioprotecție nivel 2 - practica RTGD
Formatul certificatului este electronic, cu semnătură digitală calificată. Se transmite în aceeași zi de absolvire a cursului
Detalii suplimentare
Programa de pregătire în radioprotecție respectă ultimele normative în domeniu și se va desfășura în baza avizului de curs emis de CNCAN.
Modelul draft de certificat pe care îl observați alături deține o suită de informații care fac referire la identitatea dumneavoastră și cursul de radioprotecție urmat, iar mai departe vă rugăm să acordați puțină atenție; deoarece formularul de înscriere pe care îl completați vă solicită cel puțin aceste date pentru ca apoi totul să fie clar și lucrurile să decurgă perfect.
Formatul certificatului este exclusiv Electronic, cu semnătură digitală calificată; deoarece exact așa se depune pe portalul CNCAN mai departe în procesul de obținere / prelungire a permisului nivel 2.
Hai să compunem viitorul dvs certificat !
Formular predefinit pentru înscrierea la curs radiologie dentară, nivel 2
Înscrierea la curs prin formularul alăturat + factura transmisă de noi prin email + achitarea acesteia din partea dvs reprezintă "contractul la distanță" dintre părți conform termenilor și condițiilor de comercializare online în vigoare.
Implicarea noastră în desfășurarea activității este una directă, iar emailurile pe care le veți primi nu vor fi transmise automat de robot, ci compuse de noi pe baza detaliilor pe care le oferiți.
Vă mulțumim pentru alegere!
Obiective principale
Obținerea permisului nivel 2 de către medicii stomatologi, pentru ca aceștia să dețină dreptul de a practica radiologia dentară. Cum se abordează calea și care sunt condițiile ca să obțineți permisul nivel 2 (sau să-l prelungiți dacă îl dețineți deja). Respectarea de către dvs a cerințelor de calificare, examinare și eliberare a permiselor de către CNCAN.
Explicarea (și mai departe cunoașterea din partea dvs) a setului de întrebări și răspunsuri CNCAN pe care-l veți întâlni la momentul evaluării dvs pentru emiterea permisului nivel 2 RTGD.
Transferul de informații teoretice și practice pentru desfășurarea activităților ca (viitor sau actual) posesor al permisului nivel 2, raportate evident la situația prezentă a tehnologiei disponibile; Digitalizarea procedurilor pentru simplificarea muncii.
Cunoașterea și respectarea criteriilor de acceptabilitate pentru instalațiile radiologice pe care le (veți) deține (din NSR-04, Anexa 5); ce reprezintă fiecare punct în parte și cum se poate verifica. Cine le verifică, dar mai ales cine-i responsabil (pt că nu este aceeași entitate).
Sumar despre cum se obține autorizația de utilizare (ie. certificatul de înregistrare) a unei instalații RX dentare.
Conținut curs radiologie dentară
Structura atomului și interacția radiației cu materia; Mărimi și unități radiologice; Principiile detectării radiației (noțiuni, metode și instrumentații);
Noțiuni fundamentale de radiobiologie: celula, răspunsuri sistemice și ale întregului organism. Acțiunea radiațiilor și consecințe; Conceptul de risc, riscul comparativ pentru diferite vârste și perioada de sarcină.
Cerințe de bază în securitatea radiologică; Norme fundamentale; Studiu de caz privind obținerea autorizației de utilizare / certificatului de înregistrare.
Crearea imaginii radiologice; Tipuri de instalații radiologice dentare; Parametri și doze tipice practicii de radiologie dentară; Relațiile între caracteristicile echipamentului, doză și calitatea imaginii; Niveluri de referință. Protecția radiologică în radiologie dentară: Aspecte generale, Radioprotecția operațională, ALARA, Particularități specifice radioprotecției pacientului și personalului.
Asigurarea calității și Controlul calității în RTGD; Reglementări / standarde naționale și europene; Situații practice.